Eetgewoontes

Ja het eten in Nederland is wel degelijk anders dan in Marokko. Ik heb het idee dat Nederlanders eten, omdat ze moeten eten. En niet omdat ze het echt lekker vinden.

Ik heb namelijk regelmatig dat wanneer ik bij collega’s ga eten, er heel snel gegeten wordt. De meeste van mijn collega’s hebben kinderen en een druk huishouden. We zijn dan klaar met werken en gaan snel boodschappen doen. Dan moeten we snel de kinderen van school halen en rijden we naar huis. Dan is het snel snel koken en eten. Wat er dan meestal gekookt wordt, is aardappels, vlees en groenten. Het staat binnen 10 minuten op tafel. Iedereen eet snel zijn bord leeg en gaat weer van tafel af.

Hier verbaas ik me erg over. Waarom nemen ze nou niet iets meer tijd om even lekker te eten. Gezellig samen aan tafel te zitten en bij te praten. Doordat iedereen zo snel eet, heb ik ook niet het idee dat mensen genieten van het eten.  

In Marokko is het erg belangrijk om lekker en uitgebreid te eten. Toen ik nog in Marokko woonde, at ik ook pas om 9 uur s’ avonds. We deden er twee uur over om te koken. Lekker uitgebreid met allerlei verschillende hapjes. We namen dan ook echt de tijd om te eten en bij te kletsen.

Het is jammer dat ze dat in Nederland niet doen. Ik snap het ook wel dat ze hier sneller eten. Nederlanders werken natuurlijk erg hard en hebben een hoger tempo dan in Marokko. Maar soms mis ik het wel. Daarom vind ik het ook heerlijk als ik weer 6 weken in Marokko ben. Ik heb hier een leuk artikel over de online casino mogelijkheden in NL.